Çin Çocukların Telefonda Kalma Süresine Günlük İki Saatlik Sınır Getirdiğini Duyurdu

Çin’in siber uzay düzenleyicisi Çarşamba günü, 18 yaşın altındaki çocukların akıllı telefonlarında günde en fazla iki saatle sınırlandırılması gerektiğini söyleyerek teknoloji şirketlerinin hisselerinin düşmesine neden oldu.

Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), akıllı cihaz sağlayıcılarının, 18 yaşından küçük kullanıcıların akşam 22.00’den sabah 6.00’ya kadar mobil cihazlarda internete erişimini engelleyecek sözde küçük mod programları başlatmasını istediğini söyledi.

CAC, sağlayıcıların da önerilen reformlar kapsamında zaman sınırları belirlemesi gerekeceğini söyledi.

16 ila 18 yaş arası kullanıcılara günde iki saat, sekiz ila 16 yaş arası çocuklara bir saat, sekiz yaşın altındaki çocuklara ise sadece sekiz dakika izin verilecek.

Ancak CAC, hizmet sağlayıcıların ebeveynlere çocukları için verilen süre sınırlarının dışında kalmalarına izin vermesi gerektiğini söyledi.

Yatırımcılar etkilenmedi.

Çinli teknoloji şirketlerinin hisseleri, CAC’nin 2 Eylül’e kadar kamuoyu geri bildirimine açık olduğunu söylediği taslak yönergelerini yayınlamasının ardından Hong Kong’da öğleden sonra ticaretinde çoğunlukla düştü.

Bilibili ve Kuaishou sırasıyla yüzde 6,98 ve yüzde 3,53 gerilerken, sosyal ağ uygulaması WeChat’i işleten Tencent Holdings yüzde 2,99 düşüşle kapattı.

Shanghai Shenlun hukuk firmasında avukat olan Xia Hailong, kuralların internet şirketlerinin başını ağrıtacağını söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir