Efsane kaleci Buffon kariyerine veda etmeye hazırlanıyor

İkonik İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, aralarında Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera ve Tuttosport İtalyan gazetelerinin yanı sıra ANSA İtalyan haber ajansının da bulunduğu çok sayıda medya kuruluşuna göre eldivenlerini asmaya hazırlanıyor.

45 yaşındaki Buffon, profesyonel bir futbolcu olarak şanlı kariyerine veda etmeye hazırlanıyor.

Haber, danışmanının bir ikinci lig kulübü olan Parma Calcio ile başlangıçta 2024’e kadar sürmesi planlanan sözleşmesini derhal sona erdirmek için müzakerelere giriştiği sırada geldi.

Raporlar, Dünya Kupası kazanan efsanenin bir delegasyon başkanı olarak İtalyan milli takımında önemli bir rol üstlenebileceğini gösteriyor.

Bu pozisyon daha önce merhum Gianluca Vialli tarafından 2023’ün başında kanser nedeniyle vefat edene kadar tutulmuştu.

Yüzyılın en büyük kalecilerinden biri olarak kabul edildi ve aldığı her ödülü hak etti.

Kariyerinin taçlandıran anı, 2006’da İtalya ile Dünya Kupası’nı kaldırdığında geldi.

Buffon, yaklaşık otuz yıllık profesyonel görev süresinin büyük bir bölümünde İtalya’nın rekor şampiyonları Juventus FC’nin koruyucusu olarak sadık kaldı.

Görevler arasında sadık bir duruşla Serie A şampiyonluğunu 10 kez şaşırtıcı bir şekilde perçinledi ve Juventus’u üç ayrı durumda gururla Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı.

Buffon, yolculuğunun başladığı kulübe – Parma – 2021 yazında geri döndü.

Saygıdeğer şut durdurucunun 1990’larda şanlı kariyerini başlatan renklere bürünmesine tanık olan, dünya çapındaki futbol taraftarlarında yankı uyandıran tam daire bir an.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir